Europass bizonyítvány-kiegészítő

Az összes mezőt kötelező kitölteni

Az üzenet küldése folyamatban van, kérem várjon...

A küldés sikerrel járt!

 • 2022. szeptember 15.

 • Tájékoztató

   
   
  Az Europass bizonyítvány-kiegészítő segítséget jelent mindazoknak, akik szakképesítésüket munkaszerzés vagy továbbtanulás céljára külföldön szeretnék érvényesíteni. A keretrendszert az Európai Bizottság dolgozta ki annak érdekében, hogy elősegítse a tagállamok közötti munkavállalási és tanulmányi célú mobilitást. A munkáltatók ebből a dokumentumból tájékozódhatnak, hogy a szakképesítéssel rendelkezőnek pontosan milyen kompetenciája, szaktudása van.
  A bizonyítvány-kiegészítőt a Nemzeti Referencia Központ bocsátja ki és papír verzióját a vizsgaszervező adja át.
  A kiegészítő minden 2005. július 01-jét követően megszerzett szakmai vizsgára kiállítható. A regisztrált vizsgaszervező a szakképzettséget igazoló bizonyítvány megszerzését követően – a kérelmező írásbeli igénylésére – hitelesített formában (a vizsgaszervező vezetőjének aláírása és az intézmény bélyegzője) adja ki, amely a szakképesítések kompetenciákon alapuló leírását foglalja magába és tartalmazza a szakmai vizsga eredményét is. Kiadható magyar, angol, német, francia, spanyol és olasz nyelven. Önmagában nem bír jogi érvénnyel, csak a szakképzettséget igazoló bizonyítvánnyal együtt érvényes. Formátuma az Európai Unió által meghatározott szabványt követve nem egyénre, hanem szakképesítésre vonatkozik.
  Az igénylő lap és megjelölt nyelveknél a térítési díj beérkezését követően készítjük el a bizonyítvány-kiegészítőt. Elkészültéről minden esetben e-mail értesítést küldünk. Átvétele személyesen, az Iskolában történik.
   
   
  Térítési díj
  A kiegészítő meghatározott nyelven történő kiadásáért a kérelmező térítési díjat fizet a vizsgaszervező részére. A 307/2018. (XII.27.) Korm. rendelet értelmében 2019. január 01-től a magyar és angol nyelvű bizonyítvány-kiegészítők ingyenes kerülnek kiállításra.
  A német, francia, spanyol és olasz nyelvű bizonyítvány-kiegészítők kiállításáért a kérelmező továbbra is térítési díjat fizet. 2022-ben a minimálbér 200.000 Ft, így a fenti nyelven készített kiegészítők térítési díja 9350 Ft.
  (Budai Rajziskola számlaszáma: K&H 10400171-01700710-00000000, közlemény: Név + Europass bizonyítvány-kiegészítő)
   
   
  Beküldés
  Az igénylőlapot olvashatóan és hiánytalanul kitöltve, eredeti aláírással ellátva az OKJ, képesítő bizonyítvány másolatával együtt kérjük eljuttatni a Budai Rajziskola részére postai úton vagy szkennelve, az info@budairajziskola.hu e-mail címre.
   
   
   

  További részletes információ a www.nive.hu/nrk vagy a www.europass.hu oldalon található.