Programok

Az összes mezőt kötelező kitölteni

Az üzenet küldése folyamatban van, kérem várjon...

A küldés sikerrel járt!

 • 2021. május 11.

 • Elkészült a Budai Rajziskola 2021-es nyári programja!

   
  Programjainkat 2021. május 31-étól július 16-áig és augusztus 23-27-áig szervezzük.
   

  A 2021-es heti beosztás már letölthető: INNEN

   
   
  JELENTKEZÉSI LAP /napközi/ letölthető: doc / pdf
   
  JELENTKEZÉSI LAP letölthető: doc / pdf
   
   
   
  Kérjük, hogy a jelentkezési lapot olvashatóan kitöltve és aláírva küldjék vissza a dombi.tunde@budairajziskola.hu címre, valamint a foglalkozások díját lehetőség szerint átutalással rendezzék. Az átutalás részleteivel kapcsolatban ugyanezen az e-mail címen tudnak felvilágosítást kérni. Kérjük, hogy számlaigényüket a vevő nevével és pontos címével, cég esetén adószám megadásával jelezzék.
   
  A fiatalok, felnőttek esetén a maszkviselés ajánlott (középiskolás kortól).
  A feltüntetett, bruttó árak 1 hétre, azaz 5 alkalomra vonatkoznak (az esetleges változást az adott programnál külön jelezzük). A programok indításának legkisebb létszáma 6 fő; a tervezett legnagyobb csoportlétszám a foglalkozástól függően 12-15 fő. A felvétel a jelentkezések sorrendjében történik; jelentkezésnek a jelentkezési lap kitöltése és a részvételi díj befizetése minősül. A programok korosztályi besorolása iránymutatásul szolgál.
   

  RÉSZLETES PROGRAM

   

  ▪ Felvételi előkészítők

  1. RAJZ-FESTÉS és felvételi előkészítő (16+)
  A felvételi eredményességét ne bízd a véletlenre! Kihagyhatatlan ábrázolási gyakorlatok leendő formatervezőknek, grafikusoknak, építészeknek, tárgytervezőknek.
  Vezetik: Kemény Péter a MOME tanára és Füzes Gergely festőművész |  május 31-június 4. |  június 7-11.
  Kemény Péter a MOME tanára és ... |  június 14-18.
  Kemény Péter és Lelkes A. Gergely festőművész |  június 21-25.
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra | 17-20h
   
  PORTRÉ-AKT és felvételi előkészítő (16+)
  Vezetik: Kemény Péter és Lelkes A. Gergely festőművész |  június 28-július 2.
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra | 17-20h
   
   
  2. Plasztika – a kézzelfogható valóság (15+)
  Portré, figura és relief (dombormű) mintázása agyagból. Kreatív, konstrukciós feladatok a tárgyalkotó, építész, grafika szakokra jelentkezőknek és más kalandvágyóknak.
  Vezeti: Egri Zoltán ötvösművész
  május 31-június 4.  | június 7-11. |  17-20h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  3. Grafikai és illusztrációs alapok (16+)
  Mit jelent a grafikai tervezés? Bepillanthatsz a tervezőgrafika szakmai alapjaiba, gondolkodásmódjába, ismerkedhetsz a grafika és az illusztráció néhány izgalmas eszközével. Ajánljuk a nyári kurzust művészeti iskolába felvételizőknek tervezői feladatokra való gyakorlásként, pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak a szakmával való ismerkedésként. Minden nap egy új grafikai feladattal és látványos technikával ismerkedhetsz meg!
  Vezeti: Ulrich Sára tervezőgrafikus, a MOME tanára és Morvay Zsófia tervezőgrafikus
  június 7-11. | 17-20h
  Részvételi díj: 19 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  4. Tervezőgrafikai gyakorlatok (16+)
  Mit jelent a grafikai tervezés? Bepillanthatsz a tervezőgrafika szakmai alapjaiba, gondolkodásmódjába, megismerkedhetsz a grafika, a képi ábrázolás és az illusztráció néhány izgalmas eszközével. Ajánljuk a nyári kurzust művészeti iskolába felvételizőknek tervezői feladatokra való gyakorlásként, pályaválasztás előtt álló középiskolásoknak a szakmával való ismerkedésként. Minden nap egy új grafikai feladattal és látványos technikával ismerkedhetsz meg!
  Vezeti: Ulrich Sára tervezőgrafikus, a MOME tanára és Morvay Zsófia tervezőgrafikus
  június 14-18. | június 21-25. |  17-20h
  Részvételi díj: 19 600 Ft / hét / 5x3 óra

   

  ▪ Napközis programok

  Egész napos program szívesen rajzoló kisiskolásoknak, alkotó játékkal, hetente más-más tematikával 8:30–17:00 óráig (min. 8 - max. 15 fő / 7-12 éves korig). Itt biztosan senki sem unatkozik majd!
  Színes, változatos programsorozatot kínálunk kirándulásokkal: a Budai Vártól a Margitszigetig. Állatparkokba és kiállításokra látogatunk és rajzolunk minden helyszínen. Ebéd után játékos, alkotó foglalkozásokat tartunk.
  Ezen a nyáron, az úszást kivettük a napközink programjából.
   
   
  A napközi részvételi díja: 36 800 Ft / hét | 3 napos hét 22 100 Ft
  A részvételi díj tartalmazza az esetleges belépőket, foglalkozásokat, rajzeszközöket, rajztömböt, anyagköltséget és az ebédet is.
   
   
  1. Víz alatti világ | június 16-18. | 3 napos hét
  Vezetik:
  Ulrich Sára és Kollárik Marianna grafikus
  Vegyük fel búvárszemüvegünket és merüljük el a rejtélyes, lágy folyókban, patakokban, tavakban, óceánokban. Tárjuk fel történeteiket, hogy különleges élővilágokkal és eddig felfedezetlen élőlényekkel ismerkedjünk meg. Izgalmas utunk során kincsekbe botlunk, a víz alatti világban bármi megtörténhet.
   
   
  2. Mesélő házak | június 21-25. 
  Vezetik:
   Morvay Zsófia grafikus és Balla Lajos festőművész, művészettörténet tanár
  Kalandos ösvényeken járva megismerkedünk a körülöttünk lévő házak titkos történeteivel, sokszínűségükkel. Kiderítjük, miről árulkodik egy-egy épület, kik lakhattak benne, milyen mesés történeteket rejthetnek falai. Délutánonként a meseházak építészeivé válunk, megalkotjuk saját világunkat és létrehozzuk képzeletbeli házikóinkat.
   
   
  3. Kavalkád – csodakertek | július 5-9.
  Vezetik:
   Kollárik Marianna és Balla Lajos festőművész, művészettörténet tanár
  A héten bejárjuk a város izgalmas kertjeit, parkjait, s közben a rejtett részleteket sem hagyjuk figyelmen kívül. Megfigyeljük mik élnek a fákon, a bokrok mélyén, mik bújnak meg a leveleken, a fűszálak között. Felfedezőútjaink alapján megalkotjuk saját varázslatos kertjeinket, amiket valós és képzeletbeli lényekkel népesítünk be. Festünk, rajzolunk, színes papírokkal dolgozunk. Lehetséges helyszínek: Gesztenyés-kert, Budai Arborétum, Barabás Villa.
   
   
  4. Állatsereglet | augusztus 23-27.
  Vezetik: Füredi Szonja és Szabó Alexandra textiltervezők
  Csudálatos képzeletbeli állatok bujkálnak a valódi állatok között! Útra kelünk, hogy minél többet megtaláljunk: rajzolunk, festünk, vágunk, építünk és a hét végére egy egész állatsereglettel megyünk haza. Sok élménnyel a képi gazdagság, a részletekre való odafigyelés és a képzelet fejlesztése a cél.
   
   

  ▪ Művészeti foglalkozások

  1. Sketchbook – színes vázlatok a szabadban (12+)
  Rajzos napló készítése, hogy a vázlatolás, a formák és a hangulatok gyors megörökítése természetessé váljon minden helyzetben, minden eszközzel.
  Vezeti: Füzes Gergely festőművész
  június 16-18. | 10-14h
  Részvételi díj: 13 600 Ft / 3 napos hét / 5x4 óra
   
   
  2. Színvilág (14+)
  Festés feladatok színtani alapvetések mentén, figurális és tárgyi beállítások alapján. Felvételizőknek és a színbeli kifejezés iránt érdeklődőknek. Szükséges eszközök: vizes bázisú festék, kréták, pasztell, olajpasztell.
  Vezeti: Lelkes A. Gergely festőművész
  június 14-18. | 17-20h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  3. Adobe After Effects (16+)
  Ismerd meg az Afetr Effects videószerkesztő programot. Kezdd a nulláról, és a tanfolyam végére animálj logókat, feliratokat, hozz létre vizuális effekteket! (Adobe Photoshop és Illustrator programok ismerete szükséges.)
  Vezeti: Vásárhelyi Áron tervezőgrafikus
  június 14-18. | 17-20h
  Részvételi díj: 26 000 Ft / hét / 5x3 óra (max. 10 fő)
   
   
  4. Testképek (16+)
  Testképek megjelenítése régen és ma. Rajzos, színes felfedezés – akár kezdőknek is – a művészettörténet világában. Az emberi alak tematikus bemutatása karakteres példákon keresztül, kezdetektől napjainkig. Izgalmas prezentációkkal, és előadásokkal tarkított rajzos foglalkozás, ajándék vázlatfüzet minden résztvevőnek.
  Vezeti: Balla Lajos festőművész, művészettörténet tanár
  június 14-18. | 17-20h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  5. Képregény és illusztráció (8-14 éves korig / 10-14 éves korig)
  Valós történetek és elképzelt világok megjelenítése játékosan, a grafika eszközeivel. Kis elmélet és a képregény története röviden.
  Vezeti: Lerch Péter tervezőgrafikus június 21-25. | 10-13h
  Erdélyi Sarolta tervezőgrafikus június 28-július 2. | 10-13h
  Részvételi díj anyagköltséggel: 19 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  6. Fekete-fehér és egy kis piros! (10+)
  Kísérletezünk néhány fekete-fehér képalkotó művészi technikával (tus, kréta, tempera-akril, filc). A művészettörténeti korok néhány ide vonatkozó alkotását, azok tematikáját tanulmányozva alkotunk fekete-fehér képeket. Téma lesz a sakk, a kalligráfia (betűrajz), a japán tusképek, Vasarely dekoratív képei, valamint az árnyképek. Készítünk fekete alapra fehér képet, egy kis piros szín használatával, megtudhatjátok, hogyan.
  Vezeti: Füleki Zsuzsa képzőművész
  június 21-25. | 10-13h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  7. Festés a szabadban (12+)
  A modell és a kert színeinek ábrázolása újszerű összefüggésekben. Vizesbázisú festékek (tus, akvarell, tempera, akril stb.) technikai lehetőségeinek és a festőeszközök eddig, talán ismeretlen tulajdonságainak megismerése.
  Vezeti: Füzes Gergely festőművész
  június 21-25. | június 28-július 2. | 10-14h
  Részvételi díj: 22 600 Ft / hét / 5x4 óra
   
   
  8. Fülbevaló – ötvös/aranyműves haladó gyakorlat (18+)
  A hétfőtől-csütörtökig tartó 20 órás haladó gyakorlaton részleteiben ismerkedünk meg a fülbevaló zárszerkezetekkel, és a résztvevők elkészíthetik saját tervezésű ékszerüket.
  Vezeti: Papajcsik Gáborné aranyműves
  június 21-24. | 9:30-15h
  Részvételi díj anyagköltséggel: 31 000 Ft / 4 nap, hétfőtől-csütörtökig / 4x5 óra (max. 9 fő)
   
   
  9. Bross – ötvös/aranyműves haladó gyakorlat (18+)
  A hétfőtől-csütörtökig tartó 20 órás haladó gyakorlaton részleteiben ismerkedünk meg a bross zárszerkezetekkel, és a résztvevők a kurzus végére elkészíthetik saját tervezésű kitűzőjüket.
  Vezeti: Papajcsik Gáborné aranyműves
  június 28-július 1. | 9:30-15h
  Részvételi díj anyagköltséggel: 31 000 Ft / 4 nap, hétfőtől-csütörtökig / 4x5 óra (max. 9 fő)
   
   
  10. Rajz, vonaltól a foltig (12+)
  Rajz kezdőknek és haladóknak, felfedezőknek és újra-alkotóknak. A megfigyelés pontosságától az ábrázolás képi eszközeinek megtalálásáig.
  Vezeti: Breznay András festőművész
  június 21-25. | 17-20h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra 
   
   
  11. 3D grafika (14+) 
  3D modellezés a Maxon Cinema 4D számítógépes programmal. Gyors és könnyen kezelhető alkalmazás, a magas szintű, sokféle felhasználási lehetőséget nyújtó 3D grafikák készítésére.
  Vezeti: Gadácsi Tibor grafikus szaktanár
  június 21-25. | 16-19h
  Részvételi díj: 26 000 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  12. Titokzatos Egyiptom (10+)
  Az ókori egyiptomi birodalom képi kultúrájának színes világa.
  A rejtelmes egyiptomi kultúra gazdag képi forrásanyagának tanulmányozásával, színes dekoratív képeket, figurális illusztrációkat, jelmezterveket rajzolunk, festünk és egyéb technikai megoldásokat alkalmazunk. A titokzatos hieroglifák formavilágának felhasználásával absztrakt képeket alkotunk, valamint ékszerek, anyagminták terveit készítjük el. Végül egy képzeletbeli, ókori egyiptomi film látványos plakátját is megtervezzük.
  Vezeti: Füleki Zsuzsa képzőművész
  június 28-július 2. | 10-13h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  13. Olajfestés – csendélet és portré (14+)
  Festői kifejezésmódok megtalálása csendélet és portré ábrázolásában velencei terpentinnel. Művészettörténeti példák segítségével is betekintést nyerünk a portréfestés különféle kifejezésmódjainak és azok variációinak sokszínűségébe.
  Vezeti: Breznay András festőművész
  június 28-július 2. | 10-14h
  Részvételi díj: 22 600 Ft / hét / 5x4 óra 
   
   
  14. Olajfestés – fogalmak közelítő festése (14+)
  A vizualizálható fogalmak, értékek kivetülésének festése. Inspirációs vetítések, magyarázó képi példákkal. Az akril- és olajfestés technikai lehetőségei, kifejezésmódjai.
  Vezeti: Breznay András festőművész
  június 28-július 2. | 16-20h
  Részvételi díj: 22 600 Ft / hét / 5x4 óra
   
   
  15. Ízek, illatok, felületek (14+)
  Stílus- és ábrázolástechnikai gyakorlatok. Tárgyak, anyagminőségek, felületek, fizikai állapotok ábrázolásának lehetőségeit kutatjuk, az ábrázolás funkcióit tanulmányozzuk a különböző képalkotói folyamatokban. Az érzékszerveinkkel észlelt tulajdonságok (anyag, állag, állapot / tapintás, ízlelés, szaglás) felerősítésének vizuális lehetőségeit keressük.
  Vezeti: Fábián Noémi képzőművész, a MOME tanára
  június 28-július 2. | 17-20h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra 
   
   
  16. Adobe Illustrator
  A grafikai tervezésnek mára már elengedhetetlen kelléke az Adobe Illustrator. Ismerkedj meg ennek a profi vektoros programnak az alapjaival és lehetőségeivel.
  Vezeti: Gadácsi Tibor grafikus szaktanár
  június 28-július 2. | 16-19h
  Részvételi díj: 26 000 Ft /hét / 5x3 óra
   
   
  17. 3D karakter-tervezés (15+)
  Játékkarakterfejlesztés a concept arttól az exportálásig. Segítünk abban, hogy saját figurád a workshop végére, a karakterfejlesztés lépésein keresztül (modellezés, retopology, UV kicsomagolás, textúrázás, riggelés) egy exportálható karakterfázisig jusson el. Ehhez eszközünk a szabad, nyílt forráskódú, háromdimenziós grafikai program, a Blender lesz, amely mára egyre inkább versenyképes alternatívájává válik a forgalomban lévő szoftvereknek.
  Vezeti: Bodó Bence Levente
  június 28-július 2. | 16-19h
  Részvételi díj: 26 000 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  18. Rajzolás látvány után (12+)
  A valós tér érzékeltetése a rajzon. Látvány átírása, elképzelt tér, csalóka térhatások. Hogyan lesz a látványból kép? Képkivágás, arányok, izgalmas részletek, kísérletek ceruzával és színes technikákkal.
  Vezetik: Füleki Zsuzsa | július 5-9. | 10-13h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  19. Utazás a divat körül (12+)
  Divattörténeti utazás ruhák és kiegészítők körül, különböző technikákkal készülő divatrajzok. Haute coture és fast fashion. Végigondoljuk, miért divatos a divat, utcáról a kifutókra, hogyan lesz utcai öltözetből elit divatirányzat a történelem során.
  Vezeti: Latin Anna textiltervező
  június 29-július 3. | 10-13h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  20. „Plein air” – kültéri impressziók (14+)
  Kit ne varázsolna el a szabadban a szórt fény és reflex színek által teremtett különleges látvány? A látványt ezúttal inspirációs forrásként használjuk a különböző absztrakciós folyamatok kipróbálásához.
  Vezeti: Appelshoffer Péter festőművész, a Kaposvári Egyetem adjunktusa
  július 5-9. | 10-13h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  21. Rajz és illusztráció (12+)
  Végigjárjuk az utat a látványrajztól az illusztrációig. Egyszerű beállítások megrajzolásával kezdünk, majd megvizsgáljuk, milyen mese rejlik az adott látványban. A saját történetek vizuális elmesélése közben egyéni illusztrációs stílusunkat is kiforraljuk: hogyan tehetjük kifejezőbbé a színeket, hogyan hangsúlyozhatjuk mondanivalónkat a formavilág átírásával, és milyen eszközkezelés illik egy-egy hangulat ábrázolásához.
  Vezeti: Morvay Zsófia tervezőgrafikus
  július 12-16. | 10-13h
  Részvételi díj: 16 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  22. Történetmesélés képekkel (10-14 éves korig)
  Illusztrációs, kreativitást fejlesztő foglalkozás gyerekeknek. Célunk a hét során a vizuális kommunikációs alapok felfedezése játékos gyakorlatokon keresztül. Elszakadunk a látvány utáni ábrázolástól és a hangsúlyt a szabad alkotásra helyezzük.
  Vezeti: Erdélyi Sarolta tervezőgrafikus
  augusztus 23-27. | 10-13h
  Részvételi díj: 19 600 Ft / hét / 5x3 óra
   
   
  23. Olajfestés – kint és bent (14+)
  Figura ábrázolás a tér mélységében, ellenfényben és homályosítva. A közel-távol művészi megjelenítését ebben a programban is művészettörténeti példák segítik.
  Vezeti: Breznay András festőművész
  augusztus 23-27. | 10-14h
  Részvételi díj: 22 600 Ft / hét / 5x4 óra
   
   
  24. Mi is az a grafika? (14+)
  Hol válik el egymástól a rajzolás és a grafikai tervezés? Hogyan lehet plakátot, illusztrációt készíteni? Ha kíváncsi vagy, milyen látvány érhető el anyagkísérletekkel, betűk alkalmazásával és a digitális eszközök bevetésével, akkor most megismerkedhetsz a tervezőgrafika lehetőségeivel. Próbáld ki magadat ezen a területen, hogy kiderüljön, mivé alakulhat a rajzolás szeretete.
  Vezeti: Ulrich Sára tervezőgrafikus, a MOME tanára
  augusztus 23-27. | 10-13h
  Részvételi díj: 19 600 Ft / hét / 5x3 óra (max. 12 fő)
   
   

  Fontos tudnivalók, részvételi feltételek

  A feltüntetett, bruttó árak 1 hétre, azaz 5 alkalomra vonatkoznak (az esetleges változást az adott programnál külön jelezzük).
  A programok indításának legkisebb létszáma 6 fő; a tervezett legnagyobb csoportlétszám a foglalkozástól függően 12-15 fő.
  A felvétel a jelentkezések sorrendjében történik; jelentkezésnek a jelentkezési lap kitöltése és a részvételi díj befizetése minősül.
  A programok korosztályi besorolása iránymutatásul szolgál.
   
  A nyári programjainkra a jelentkezési lap kitöltésével és a heti bérlet egy összegben történő megvásárlásával lehet beiratkozni az Iskola recepcióján, személyesen, vagy a kitöltött jelentkezési lap megküldésével és a részvételi díj egyidejű átutalásával lehet, legkésőbb a programot megelelőző héten. Napijegy, a foglalkozások tematikus felépítése miatt, kizárólag a 16.600 Ft-os bérlettel látogatható, 3 órás rajz-festés-mintázás programokra váltható. Napijegy ára: 4 500 Ft/alkalom (1500 Ft/óra).
  A bérletek névre szólnak, azokat másra átruházni nem lehet! Az esetleges hiányzások a heti foglalkozások részvételi díját nem csökkentik.
   
  Az Iskola rajztermeiben található rajztáblák szabadon használhatók. Rajzlapok vásárlására – a 14+ korosztály számára – a recepción is van lehetőség (50-200 Ft/db), a kisiskolások számára mindent szükséges eszközt biztosítunk.
  A rajz-festés órákhoz (12+) alapvető eszközigény: puha ceruza, radír; a festő programokhoz: vizes bázisú festékek, ecset, maszkoló, illetve festőszalag. Az olajfestéshez szükséges eszközökről a recepción adunk felvilágosítást.
   
  A befizetett programok visszamondása esetén (a hétfői programot megelőző péntek 16h-ig), a szabad férőhelyek függvényében van lehetőség más időpontra és/vagy programra átjelentkezni. Programcsere nélküli lemondáskor a részvételi díjának 90%-át tudjuk visszafizetni. A program indulása után visszamondott részvétel esetében a befizetett díjat csak orvosi igazolás alapján tudjuk visszatéríteni.
  Abban az esetben, ha a program rajtunk kívül álló okok miatt nem indul el (pl. nincs meg a minimális csoport létszám, legkésőbb a programot megelőző csütörtökön tájékoztatjuk a jelentkezőt és a befizetett részvételi díjat visszafizetjük vagy kérésre más programra beszámítjuk.
   
  A jelentkezési lapok letölthezők az oldal tetején található linkekről (doc és pdf formátumban), vagy kérésre e-mailen előzetesen megküldjük. Kérjük, hogy a foglalkozások díját lehetőség szerint átutalással rendezzék, és ezzel egyidejűleg a jelentkezési lapot is e-mailben küldjék meg.
   
  A jelentkezési lap aláírása a részvételi feltételek elfogadását jelenti és egyúttal a jelentkező vagy a kiskorú jelentkező szülője, gondviselője nyilatkozik arról, hogy hozzájárul ahhoz, hogy a nyári program Szervezője, a foglalkozásokon készült munkákról, illetve a foglalkozásokon készített felvételeket, kiállításon, kiadványban, közösségi oldalon, elektronikus vagy nyomtatott formában – a megjelenési felülettől függően az alkotó nevének feltüntetése mellett – megjelentesse.
  A programokon történő részvétel feltétele a résztvevők adatainak és elérhetőségeinek megadása.
  A megadott személyes adatokat (név, életkor, elérhetőségek – napközis program esetén étel vagy más allergia, egyéb stb.) kizárólag a rajziskolai programmal összefüggő célokra használjuk fel, harmadik fél részére semmilyen körülmények között nem adjuk ki.
  Az Adatkezelési szabályzatunk megtekinthető a honlapunkon: http://www.budairajziskola.hu/dokumentumok
   
  Egyéb információval és az átutalással kapcsolatosan kérjék recepciós munkatársunk segítségét. 
   
  Dombi Tünde – dombi.tunde@budairajziskola.hu, +36 1 355-0341