BRI 3. Grafikus továbbképzés

2023/2024. tanév 

Inspiratív, komplex szakmai tréning a grafikai alapokat ismerőknek 

Jelentkezés: jelentkezési lap

A program időtartama: 9 hónap (180 óra)
Helyszíne: Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás utca 45.
Szakmai vezető: Hegyi Béla
info@budairajziskola.hu
 
KIKET VÁRUNK?
 
Várjuk mindazokat, akik rendelkeznek a grafikus szakmai tudás alapjaival (például grafikus OKJ vizsgával), de tudásuk elmélyítésére, portfóliójuk bővítésére vágynak változatos, gyakorlati projektek végigvitelével. A BRI 3. tréning célja, hogy a biztos grafikai alapokat korszerű technikai ismeretekkel, komplex grafikai feladatokkal és inspiráló kortárs szemlélettel egészítse ki.
Az egy éven át futó program alkalmas a különböző művészeti egyetemek által elvárt portfolió építésére, bővítésére, illetve a pályán való elhelyezkedés, illetve érvényesülés segítésére. A grafikus munkát végzők számára a BRI 3. program gyakorlati munkái során az új szemlélet elsajátítását, az inspiráló szakmai légkör megtapasztalását és a grafika kortárs területeivel való ismerkedés lehetőségét adja.
 
A BRI 3. heti 2x3 óra csoportos kontaktórában megvalósuló, bevezető előadásokra és gyakorlati feladatokra épülő program, mely októberben kezdődik, és 2 hétköznap este (tervezetten hétfő és szerda), 17–20 óra közötti idősávban, összesen 180 órát foglal magában. A csoportmunka lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők a képességeiket személyre szabott tanári irányítással, intenzív formában fejlesszék. Az oktatás az Alkotás utcai épületben (ill. szükség esetén online formában) folyik. A csoport 10 főtől indul el – a részvételhez saját laptop, illetve internet hozzáférés szükséges. A program maximális létszáma: 12 fő.
A program végén bemutatót szervezünk az elkészült munkák prezentálására, és a résztvevők a program teljesítéséről oklevelet kapnak.
 
PROJEKTVEZETŐK, TANÁROK
 
A programot, Hegyi Béla szakmai vezetése mellett (tervezőgrafikus, a MOME és a BRI tanára) a különböző grafikai és médiaterületek szakavatott képviselői, meghívott oktatók vezetik. Projektvezetők: Bogosi Gábor, Gulyás Benedek, Hegyi Béla, Jekli Ágnes, Kaszanyi Nóra, Pálfalusi Attila Viktor, Vásárhelyi Áron.
 
A program több projektblokkból áll, mely projektek a kiegészítő technikai tudás átadására és speciális grafikai területek megismerésére szolgálnak. Tervezett témakörök: dinamikus kiadványtervezés, mozgó grafika, játéktervezés, augmented reality és virtual reality alkalmazási területei, UX-UI, branding, experimentális kiadványok megoldásai. 
 
 • Dinamikus kiadványtervezés
 • Experimentális kiadványtervezés
 • Augmented Reality & VR 
 • UX-UI
 • Motion Graphics - mozgó tipográfia/ grafikai motívumok
 • Játéktervezés
 • Branding
 
A PROGRAM DÍJA
 
A szakmai tréning a Budai Rajziskola felnőttprogramjain belül – saját programmal – önköltséggel, nonprofit jelleggel működik. A program díja: 280.000 Ft/év, befizetésének határideje: 2023. október, a program kezdete. A képzés díját a SZIMULTÁN Kortárs Művészeti Alapítvány -  K&H Bank Zrt. 10401055-50527077-48651010 számú bankszámlaszámára várjuk (Közlemény: Név – BRI3 grafikus továbbképzés).                                                                                                

JELENTKEZÉS

 A BRI 3-ra a fenti elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével lehet jelentkezni! 
 • A jelentkezés határideje: 2023. október 02. 
 • A felvételi bemutatkozás időpontja: 2023. október 03., kedd 16 óra
 • A program kezdete: 2023. október 09., hétfő 17 óra
 • Helyszíne: Budai Rajziskola, 1123 Bp., Alkotás utca 45.

A jelentkezés feltétele: grafikai szakmai ismeretek. A bemutatkozó beszélgetésen a portfolió átbeszélésére kerül sor. A csoport kialakításának szempontjai: a bemutatott portfólió szakmai színvonala, grafikus tervezői kompetenciák jelenléte, a szakmai munkák sokrétűsége, színvonala, a tervezői karakter, a részvételi motiváció.

A program iránt érdeklődőknek mindenkor készséggel állunk rendelkezésére tájékoztatással, tanácsadással e-mailen, telefonon vagy személyesen. Várjuk érdeklődését, jelentkezését az info@budairajziskola.hu e-mail címen, telefonon (1/355-0341 – Gilián Mária).