BRI 3. Grafikus továbbképzés

2024/2025. tanév 

Inspiratív, komplex szakmai tréning a grafikai alapokat ismerőknek 

Jelentkezés: jelentkezési lap

A program időtartama:  októbertől május végéig, heti 1*4 óra (120 óra)
Helyszíne: Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás utca 45.
Szakmai vezető: Hegyi Béla
info@budairajziskola.hu
 
KIKET VÁRUNK?
 
Várjuk mindazokat, akik rendelkeznek a grafikus szakmai tudás alapjaival (például grafikus OKJ vizsgával), de tudásuk elmélyítésére, portfóliójuk bővítésére vágynak változatos, gyakorlati projektek végigvitelével. A BRI 3. tréning célja, hogy a biztos grafikai alapokat korszerű technikai ismeretekkel, komplex grafikai feladatokkal és inspiráló kortárs szemlélettel egészítse ki.
A program alkalmas a különböző művészeti egyetemek által elvárt portfolió építésére, bővítésére, illetve a pályán való elhelyezkedés, illetve érvényesülés segítésére. A grafikus munkát végzők számára a BRI3 Tervezőgrafika program gyakorlati munkái során az új szemlélet elsajátítását, az inspiráló szakmai légkör megtapasztalását és a grafika kortárs területeivel való ismerkedés lehetőségét adja.
 
A BRI3 Tervezőgrafika heti 1x4 óra csoportos kontaktórában megvalósuló, bevezető előadásokra és gyakorlati feladatokra épülő program, amely októberben kezdődik, és hétköznap kedd este 16–20 óra közötti idősávban, összesen 120 órát foglal magában. A csoportmunka lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők a képességeiket személyre szabott tanári irányítással, intenzív formában fejlesszék. Az oktatás az Alkotás utcai épületben (ill. szükség esetén online formában) folyik. A csoport 10 főtől indul el – a részvételhez saját laptop, illetve internet hozzáférés szükséges. A program maximális létszáma: 12 fő.
A program végén bemutatót szervezünk az elkészült munkák prezentálására, és a résztvevők a program teljesítéséről oklevelet kapnak.
 
PROJEKTVEZETŐK, TANÁROK
 
A programot Hegyi Béla szakmai vezetése mellett (tervezőgrafikus, a MOME és a BRI tanára) a különböző grafikai és médiaterületek szakavatott képviselői, meghívott oktatók vezetik. Projektvezetők: Bogosi Gábor, Gulyás Benedek, Hegyi Béla, Jekli Ágnes, Kaszanyi Nóra, Pálfalusi Attila Viktor, Vásárhelyi Áron.
 
A program több projektblokkból áll, mely projektek a kiegészítő technikai tudás átadására és speciális grafikai területek megismerésére szolgálnak. Tervezett témakörök: dinamikus kiadványtervezés, mozgó grafika, játéktervezés, augmented reality és virtual reality alkalmazási területei, UX-UI, branding, experimentális kiadványok megoldásai. 
 
 • Dinamikus kiadványtervezés
 • Experimentális kiadványtervezés
 • Augmented Reality & VR
 • UX-UI
 • Motion Graphics - mozgó tipográfia/ grafikai motívumok
 • Játéktervezés
 • Branding
 
A PROGRAM DÍJA
 
A szakmai tréning a Budai Rajziskola felnőttprogramjain belül – saját programmal – önköltséggel, nonprofit jelleggel működik. A program díja: 240.000 Ft/év, befizetésének határideje: 2024. október, a program kezdete. A képzés díját a SZIMULTÁN Kortárs Művészeti Alapítvány -  K&H Bank Zrt. 10401055-50527077-48651010 számú bankszámlaszámára várjuk (Közlemény: Név – BRI3 Tervezőgrafika - mesterkurzus).                                                                                                

JELENTKEZÉS

 A BRI3 Tervezőgrafika mesterkurzusra a fenti elektronikus űrlap kitöltésével és beküldésével lehet jelentkezni! 
 • A jelentkezés határideje: 2024. szeptember 30. 
 • A felvételi bemutatkozás időpontja: 2024. október 01., kedd 16 óra
 • A program kezdete: 2024. október 08., kedd 16 óra
 • Helyszíne: Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás utca 45.

A jelentkezés feltétele: grafikai szakmai ismeretek. A bemutatkozó beszélgetésen a portfolió átbeszélésére kerül sor. A csoport kialakításának szempontjai: a bemutatott portfólió szakmai színvonala, grafikus tervezői kompetenciák jelenléte, a szakmai munkák sokrétűsége, színvonala, a tervezői karakter, a részvételi motiváció.

A program iránt érdeklődőknek mindenkor készséggel állunk rendelkezésére tájékoztatással, tanácsadással e-mailen, telefonon vagy személyesen. Várjuk érdeklődését, jelentkezését az info@budairajziskola.hu e-mail címen, telefonon (1/355-0341 – Gilián Mária).