Bemutatkozás

2023. augusztus 28.

Üdvözöljük a Budai Rajziskola honlapján!

Iskolánkat 1992-ben alapítottuk. A tehetséggondozást és a művészetek iránt fogékony, értő közönség kinevelését egyaránt fontos feladatunknak tekintjük. A Budai Rajziskola legfőbb célja gyermekek, fiatalok képzőművészeti alapfokú képzése, szakképzése, valamint kiállítások, művészeti programok szervezése és tehetséggondozó pályázatok kiírása. Három oktatási szinten, minden korosztály számára kínálunk képzési lehetőséget.

Iskolánk jobb megismerése érdekében szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani a 25 éves jubileumunkra összeállított könyvünket ALAPSZÍNEK címmel, mely online elérhető a következő linken.

 

SZABADISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁS MŰVÉSZETI SZAKMAI OKTATÁS

RAJZ-FESTÉS, MINTÁZÁS TANFOLYAMOK, FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐK és SZAKMAI KURZUSOK sora várja az érdeklődőket (ékszerkészítés, divattervezés, 3D grafikai tervezés, kalligráfia).

Szabadiskolai képzéseinkre sem felvételi vizsga, sem felső korhatár nincs. Gyerekeket már iskolás kortól várunk.

KÉPZŐMŰVÉSZETI / GRAFIKA és FESTÉSZET TANSZAKON az általános és középiskolás korosztály számára emelt óraszámú, rajzolásra-festésre és művészettörténeti ismeretek elsajátítására nyílik lehetőség. Az intézmény alapfokú művésztoktatása 2007-ben kiváló minősítést nyert.

Tanszak vezető tanára: Fábián Noémi

Iskolarendszerű 2 éves nappali képzés keretében GRAFIKA, FOTÓ és ÖTVÖS szakra várjuk az érettségivel rendelkező fiatalokat. 2008-tól GRAFIKA szakon a felnőttképzési tagozatot is elindítottuk. 2013-tól esti, felnőttoktatási rendszerben a GRAFIKUS és ÖTVÖS szak, 2016-tól az ARANYMŰVES, majd 2021-től a FESTŐ szak oktatása is elindult a Budai Rajziskolában.

(Képzéseink összefoglaló táblázata)

 
Iskolánk adatai:
Hivatalos név: Budai Rajziskola – Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium
Rövid név: Budai Rajziskola
Alapító: Vizuális Kultúráért Alapítvány
Fenntartó: 2023 szeptember 1-től: Szimultán Kortárs Művészeti Alapítvány
OM azonosító: 101156
Postacím: 1123 Budapest, Alkotás utca 45.
Számlázási cím: 1023 Budapest, Repkény utca 15.
Adószám: 19356158-1-41
Bankszámlaszám: Szimultán Kortárs Művészeti Alapítvány K&H Bank Zrt. 10401055-50527077-48651010
Felnőttképzési engedély sz.: E/2021/000226
 

A Budai Rajziskola 2010. óta regisztrált tehetségpont!

A képző- és iparművészeti pályához kötődően, minden képzési szinten igyekszünk segítséget nyújtani diákjainknak és az érdeklődőknek. Intézményünkben lehetőség szerint támogatunk minden tehetségkutatással és fejlesztéssel kapcsolatos megmozdulást és egyéni törekvést.
2001-től a XII. kerületi diákok számára saját pályázati képzési rendszert alakítottunk ki, amelynek keretében évente 25-30 fő tehetséges gyermek és fiatal művészeti foglalkoztatását kedvezményesen, illetve térítésmentesen vállaljuk. Személyes konzultációkkal is segítjük a hozzánk fordulók művészeti fejlődését, pályaorientációját.
 
Rendszeresen hirdetünk országos rajzversenyeket, reprezentatív kiállításokat szervezünk a gyerekmunkák bemutatására belföldön és külföldön is. Több alkalommal szerveztünk OM/OKM által támogatott tanulmányi és tehetséggondozó versenyeket az általános és középiskolás korú tanulók számára. Rajziskolai munkák szerepelnek számos rajz és vizuális kultúra tankönyvben, szakképzési folyóiratban, tanári kézikönyvben. Szakértő résztvevői vagyunk a művészetoktatás fejlesztési programjainak. Tevékenységünkről 2001-ben és 2005-ben gazdagon illusztrált ismeretterjesztő, kiadványokat jelentettünk meg. Rajzpályázatok, OKTV-k, tematikus versenyek zsűri-feladatait látjuk el, hazai és nemzetközi konferenciákon kiállítással és oktatásfejlesztési előadásokkal képviseljük a magyar képzőművészeti oktatást. Az elmúlt években a Nemzeti Tehetség Program több pályázati projektjét valósítottuk meg. Intézményünk tehetséggondozásban betöltött szerepét, Lázár Zsuzsa 20 éves tehetségsegítői tevékenységét 2013-ban az EMMI „Bonis Bona – Kiváló Tehetségsegítő” díjjal jutalmazta, ezen kívül hét tanárunk kapott Elismerő oklevelet a művészetpedagógiai fejlesztő munkáért. 2017-ben iskolánk a Magyar Művészeti Akadémia – kiváló művészetoktatási tevékenységért járó – Elismerő oklevelét nyerte.
 
Büszkék vagyunk a tanárainkra, akik elhivatottságot éreznek a tehetségsegítő munka iránt, tisztában vannak munkájuk fontosságával és kreatívan, empátiával, nagy türelemmel, találékonysággal végzik művésztanári feladataikat.
Megtisztelőnek érezzük a fiatalok és a felnőttek bizalmát, hogy lehetőséget látnak a Budai Rajziskola Tehetségpont programjaiban és kitartó résztvevői a közös munkának. Nagyra becsüljük a résztvevőket és szüleiket, akik felismerik a művészeti tanulmányok komplex képességfejlesztő és személyiségformáló erejét, hosszútávon megtérülő értékeit.
Köszönjük támogatóink figyelmét és bizalmát, akik magukénak érzik a művészeti oktatás ügyét és tudják, hogy a Budai Rajziskolán keresztül mindezt támogatniuk érdemes, valamint az együttműködő intézményeknek, hogy segítenek megvalósítani céljainkat.
 
Az alapítványi fenntartású iskolánk működését a résztvevők térítési díja, tandíja, állami résztámogatás és az alapítványi támogatások biztosítják.
Szeretettel várunk mindenkit! 
 
  
Formanek Zsuzsanna, Hajdú Zsófia és Lázár Zsuzsanna Borbála
iparművészek, az iskola alapítói