SZJA 1%

2024. március 22.

Tisztelt Támogatóink és Leendő Segítőink!

Az alapítás óra eltelt 31 évben a Budai Rajziskolában kivételes tehetségek nőttek fel és százával tanultak gyerekek, fiatalok, akiknek a rajzolás vagy a művészeti kifejezés valamely formája segített teljesebbé tenni az életét. Az alkotás élménye, a koncentrált figyelem gyakorlása mindenki számára elengedhetetlenül fontos, a teljes személyiségfejlődésre kiható folyamat. A rajzolás és a kreatív munka elvont gondolkodásra, folyamatos döntésekre ösztönöz, javítja stílus- és arányérzékünket.

A vizuális kultúra egész élet-minőségünk meghatározó eleme, amely befolyásolja környezetünk alakítását és mentális közérzetünket egyaránt.

 

A Vizuális Kultúráért Alapítvány a Budai Rajziskola fenntartója és számos tehetségprogram támogatója. Célja a gyermekek és fiatalok művészeti fejlődésének elősegítése, a tehetséges gyerekek fejlődésének szakszerű gondozása, a szakmai oktatás- és a széleskörű alkotótevékenységek feltételeinek biztosítása.

A Budai Rajziskola alapfokú művészeti képzése 2007-ben kiváló minősítést szerzett. Szakmai- és tehetséggondozó munkájáért számos elismerésben részesült. Tanítványaink kiválóan szerepelnek a különböző pályázatokon, tanulmányi versenyeken és sikerrel tanulnak tovább a hazai és külföldi művészeti egyetemeken.

Az iskolai működés feltételeinek biztosítása, a tehetséges diákok kedvezményes képzése, a feltételek megteremtése - a közelmúlt energiaáremelkedése, az infláció és a csökkenő források miatt - mostanra kritikus nehézséget jelent az Alapítvány számára.

 

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik adójuk 1%-ról alapítványunk javára rendelkeztek az előző években és bízunk az Önök idei támogatásában.

A 2023-ban elnyert támogatás összege: 282. 858 Ft volt, melyet a pályázati nyerteseink és szakképzőseink tanfolyami díj-kedvezményéhez használtuk fel.

 

Megtisztelő számunkra, ha idei döntésével Ön is támogatja alapítványunk céljait, ezen keresztül a többszintű művészeti képzést megvalósító Budai Rajziskola működését. (www.budairajziskola.hu / www.facebook.com/budairajz)

Támogatásukban bízva, köszönettel:                           

                                                     Formanek Zsuzsanna s.k.

                                               iparművész, a kuratórium elnöke

 

A kitöltendő nyilatkozat adatai:

 
RENDELKEZŐ NYILATKOZAT A BEFIZETETT ADÓ EGY SZÁZALÉKÁRÓL

 A kedvezményezett adószáma: 18228225 - 1 - 43

A kedvezményezett neve: Vizuális Kultúráért Alapítvány

A rendelkező nyilatkozatot akkor is beküldheti, ha munkáltatója vagy a NAV tölti ki adóbevallását!