A Budai Rajziskola 2024. évi nyári programja

2024. március 13.

• A Budai Rajziskola 2024. évi nyári programja
• Piktúra Hegyvidéki pályázati program felhívás

 

A Budai Rajziskola
2024. évi nyári programja

 

Programjainkat 2024. június 3. és július 12. közötti időszakban szervezzük. A különböző programok felsorolása a júniusi tematikus kiemelés után (Felvételi előkészítés) az ajánlott korosztályokon belül az időrend szerinti sorrendet követi.

A heti programbeosztás táblázatos áttekintő ábrája a jelentkezés feltételeinek leírásával / letölthető: INNEN.

A részletes programleírás letölthető: INNEN.

JELENTKEZÉSI LAP1 /napközi/ letölthető: pdf

JELENTKEZÉSI LAP2 /tanfolyamok, workshopok/  letölthető: pdf

 

Kérjük, hogy a jelentkezési lapot olvashatóan kitöltve és aláírva küldjék vissza a dombi.tunde@budairajziskola.hu címre, valamint a foglalkozások díját átutalással, vagy személyesen készpénz befizetéssel, előre rendezzék. Kérjük, hogy számlaigényüket a jelentkezési lapon feltétlenül jelezzék.

Banki átutalás: SZIMULTÁN Kortárs Művészeti Alapítvány / K&H Bank Zrt. / 10401055-50527077-48651010

 

A feltüntetett, bruttó árak 1 hétre, azaz 5 alkalomra vonatkoznak. A csoportok legkisebb létszáma 6 fő; a tervezett legnagyobb csoportlétszám a foglalkozástól függően 12-18 fő (a napközis csoportoké 12-18 fő). A felvétel a jelentkezések sorrendjében történik; jelentkezésnek a jelentkezési lap kitöltése és a részvételi díj befizetése minősül.

A programok korosztályi besorolása iránymutatásul szolgál, az ajánlott legfiatalabb életkort jelzi – felső korhatár nincs.

 

 

Piktúra

Hegyvidéki pályázati program felhívás

 

Pályázati támogatással megvalósuló kreatív rajz-festő programban való részvételre.
A pályázat letöllthető: INNEN, a jelentkezési lap letölthető: INNEN

Rajzolás-festés-kirándulás a Hegyvidéken / alkotóprogram kisgyermekes szülők csoportja és nyugdíjasok csoportja számára

FELHÍVÁS
A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat „Civil szervezetek 2024. évi közösségfejlesztő programjai” című pályázat támogatásával a Vizuális Kultúráért Alapítvány kreatív rajz-festés foglalkozás sorozatot szervez a Budai Rajziskolában (1123 Bp. Alkotás u. 45.).

A PROGRAM LEÍRÁSA:

Rajzolni, festeni hívjuk a jelentkezőket műterembe és a szabadba, helyszíni vázlatok készítésével, piknikkel, kiállításlátogatással és beszélgetésekkel. Célunk a bátor alkotófolyamatok elindítása, fejlesztése és mellette olyan alkotóközösség építése, amely szívesen ismerkedik a Hegyvidék kulturális- és természeti környezetével.

A csoport tagjai számára különösen fontos szerepe lehet az alkotómunkának, az én-idő újra felfedezésének vagy az újabb tanulási élmények megtapasztalásának.

A Vizuális Kultúráért Alapítvány a Budai Rajziskolával együttműködve, olyan családias alkotóprogramot és művészeti szakmai segítséget kínál, amelyből élményteli egyéni- és közösségi tevékenység, alkotófolyamat bontakozhat ki, s amely megalapozhatja a résztvevők későbbi szabadidős időtöltését, társasági együttlétét.

A program résztvevőinek tervezett száma csoportonként: max. 15 fő

A PROGRAM TEMATIKÁJA:

A tavaszi hónapokban: ismerkedő / bevezető feladatok / műtermi rajzolás és festés - a csendélettől a figura rajzokig (szokatlan témafeldolgozások, különféle technikák kipróbálása) - Kora nyártól, az időjárás függvényében: műtermi munka vagy kerti festés – rajzos túrák (rajzolás, festés vázlatfüzetbe) a kerület nevezetes helyszínein, a hegyvidéki épített környezet és a köztéri szobrok megismerése. Pl.: Gesztenyés kert / Anna-rét / Erdei tanterem / Normafa Park Látogató központ / a Libegő János- hegyi állomásépülete előtti tér / Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont, János-hegyi Erzsébet kilátó / köztéri szobrok – pl.: Jókai Mór ülőalakos szobra – Párkányi Raab Péter / Diana park; A szabadság madara – Szmrecsányi Boldizsár / Gesztenyés kert; Hajnalfény – Borza Teréz / Gesztenyés kert; a Hegyvidék Galéria / Barabás-Villa Galéria kiállításainak látogatása – elemzéssel, rajzolással.
Októberben – az alkotások bemutatása közösségi oldalon és kiállításon.

A Hegyvidéki Önkormányzati és az alapítványi támogatás biztosítja a program költségei-nek 90 %-át. A résztvevők számára a teljes program kedvezményes díja: 10 800 Ft.

A jelentkezéseket 2023/24-es tanév végéig várjuk a mellékelt jelentkezési lapon!

 

A PROGRAM IDŐBEOSZTÁSA:

KISGYERMEKES SZÜLŐK CSOPORTJA:

18 alkalom / hetente szerdánként / 10-től 13 óráig
2024. májustól – októberig (közben július végétől nyári szünettel)
2024. októberben - kiállítás a program munkáiból

Tanárok: Latin Anna / Egri Zoltán iparművészek,
(a Budai Rajziskola tanárai)

Kiírás és jelentkezési lap: Letöltés

 

 

 

Érdeklődni lehet
Lázár Zsuzsa / +36 1 355 0341 /
e-mail: lazar.zsuzsa@budairajziskola.hu
www.budairajziskola.hu /